Zweigelt Ochsleiten, Haindl Erlacher
Kód: 250001-019-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené víno Zweigelt od vinařství Erlacher-Haindl je vyrobené z odrůdy Zweigeltrebe, která je nejdůležitější a nejrozšířenější rakouskou červenou odrůdou. Hrozny vinné révy pocházejí z vinice Ochsleiten u Wolkersdorfu v rakouském Weinviertelu. Podloží je tu tvořené hlinitými sprašemi. Podnebí je zde kontinentální s mírnými panonskými vlivy, chladné noci tu tvoří svěžest a ovocnost místních vín. Po pomalé fermentaci následuje zrání ve velkých dřevěných sudech.
Barva tohoto rakouského vína je rubínově červená. Ve vůni lze rozeznat zralé višně. Chuť vína je plná, svěží, suchá a vzrušující.
Toto červené víno je ideálním vínem k pokrmům z pečených a dušených červených mas. Může také být i svěžím doprovodem k masovému grilu. Ve společnosti Dobrá vína bychom toto červené víno doporučili i k venkovskému vepřovému pâté nebo kančí terině.
Ideální teplota pro servis tohoto rakouského Zweigeltu je 14 - 16 °C. Vhodnou sklenici na víno je kalich na červená vína se širokým dnem.
Víno lze konzumovat již nyní, ale můžete ho archivovat po dobu 3-5 let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Rakousko |
Oblast: | Niederösterreich |
Apelace (podoblast): | Weinviertel |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Zweigeltrebe |
Producent (výrobce): | Haindl Erlacher |
Ročník: | 2019 |
Země výrobce: | Rakousko |
Objem: | 0,75 l |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Romana a Walter Erlacherovi v roce 2004 převzali rodinné vinařství ve Wolkersdorfu ve Weinviertelu kde vyrábějí vína s velkým respektem k přírodě. Hrozny vinné révy pocházejí výhradně z jejich vlastních vinic. Ve viničních tratích Stixenkreuter, Kühbühel, Hofweingärten a Ochsleitn pěstují různé odrůdy, ale mezi hlavní odrůdou je Grüner Veltliner (Veltlínské zelené). S velkou péči tvoří vína s výrazem, která zanechávají velký dojem.
Romana Haindl Erlacher je velmi úspěšnou „pěstitelkou vína“. Po vinařské škole, následovaly stáže doma i v zahraničí. Romana se věnuje práci na vinici, ochutnávkám, správě vinařství a prodeji. Sklep a zpracování vína má naopak pod taktovkou Walter. Je vystudovaným potravinářským biotechnologem. Nadšení pro víno a vinohrad už získali i jejich děti.