Exubérance Vieilles Vignes, Corbiéres AOC, Château La Bastide

Kód: 210193-000-075
Medaile 2018 Doporučujeme
Neohodnoceno
440 Kč
Skladem (14 ks)
Francouzské víno Vignes Exuberance je červené víno intenzivních tónů ovoce, květin a koření. Toto suché víno je koncentrované a působí uceleně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červené víno Château La Bastide Corbiéres Vieilles Vignes Exuberance je vyrobené v odrůdovém poměru 50 % odrůdy Grenache a 50 % odrůdy Mourvédre. Staré vinice se nacházejí v apelaci Corbiéres ve vinařské oblasti Languedoc-Roussillon. Víno jsme si ve společnosti Dobrá vína velice oblíbili.

Barva tohoto červeného vína je tmavě rubínová. Ve vůni rozpoznáváme intenzivní, ale nerušivé tóny koření, lesního ovoce a květin. Chuť vína je suchá, velmi koncentrovaná a působí krásně uceleně.

Víno se dobře snoubí s pomalu pečeným jehněčím masem na rozmarýnu. Při přípravě pokrmů používejte výrazné bylinky, různé druhy pepře, nové koření nebo jalovec.

Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Vhodnou sklenicí je větší kalich s dostatečnou oxidační plochou. Před samotnou degustaci víno dekantujte, nebo nechte delší dobu nadýchnout v otevřené láhvi.

Víno můžete archivovat 6–8 let. Od 3. roku jeho stáří je víno připravené a krásně otevřené.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Země původu vína: Francie
Oblast: Languedoc Roussillon
Apelace (podoblast): Corbiéres
Barva: Červené
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Grenache Noir, Mourvèdre
Producent (výrobce): Château La Bastide
Ročník: 2018
Země výrobce: Francie
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.

Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.

Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz