Exubérance Vieilles Vignes, Corbiéres AOC, Château La Bastide

Kód: 210193-017-075
Medaile 2017 Doporučujeme
Neohodnoceno
419 Kč
Skladem (14 ks)
Francouzské víno Vignes Exuberance je červené víno intenzivních tónů ovoce, květin a koření. Toto suché víno je koncentrované a působí uceleně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červené víno Château La Bastide Corbiéres Vieilles Vignes Exuberance je vyrobené v odrůdovém poměru 50 % odrůdy Grenache a 50 % odrůdy Mourvédre. Staré vinice se nacházejí v apelaci Corbiéres ve vinařské oblasti Languedoc-Roussillon. Víno jsme si ve společnosti Dobrá vína velice oblíbili.

Barva tohoto červeného vína je tmavě rubínová. Ve vůni rozpoznáváme intenzivní, ale nerušivé tóny koření, lesního ovoce a květin. Chuť vína je suchá, velmi koncentrovaná a působí krásně uceleně.

Víno se dobře snoubí s pomalu pečeným jehněčím masem na rozmarýnu. Při přípravě pokrmů používejte výrazné bylinky, různé druhy pepře, nové koření nebo jalovec.

Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Vhodnou sklenicí je větší kalich s dostatečnou oxidační plochou. Před samotnou degustaci víno dekantujte, nebo nechte delší dobu nadýchnout v otevřené láhvi.

Víno můžete archivovat 6–8 let. Od 3. roku jeho stáří je víno připravené a krásně otevřené.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
Země původu vína: Francie
Oblast: Languedoc Roussillon
Apelace (podoblast): Corbiéres
Barva: Červené
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Grenache Noir, Mourvèdre
Producent (výrobce): Château La Bastide
Ročník: 2017
Země výrobce: Francie
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.

Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.

Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení