Eidos Corbiéres AOC blanc Château La Bastide

Kód: 110216-000-075
2018 Doporučujeme
Neohodnoceno
755 Kč
Skladem (54 ks)
Francouzské víno Château La Bastide Eidos je bílé víno tmavě zlaté barvy. Toto suché víno s vůní exotického ovoce a karamelu je koncentrované se stopou dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bílé víno Château La Bastide Corbiéres Eidos je vyrobené v odrůdovém poměru 85 % odrůdy Roussanne a 15 % odrůdy Bourboulenc. Vinice se nacházejí v apelaci Corbiéres ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Víno si zákazníci společnosti Dobrá vína velice rychle oblíbili a stalo se nedílnou součástí pravidelných objednávek.

Barva tohoto bílého vína je tmavě zlatá s elegantní vůní s tóny manga, papáji, přezrálých angreštů a karamelu. V chuti je toto bílé víno suché a velmi koncentrované s jemnou stopou dřeva po zrání v dubovém sudu.

Víno se dobře snoubí s pernatou zvěřinou, rybami a drůbeží. Z bezmasých pokrmů servírujte italské těstoviny ve smetanové omáčce. Nebojte se propojit chuť vína s asijskými pikantními pokrmy a kvašenou zeleninou Kimchi. Na závěr Vašeho menu můžete víno servírovat společně s karamelovými dezerty nebo ovocnými saláty.

Ideální teplota pro servis tohoto bílého vína je 14–15 °C. Vhodnou sklenicí je větší kalich s dostatečnou oxidační plochou.

Víno můžete archivovat 6–8 let.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Země původu vína: Francie
Oblast: Languedoc Roussillon
Apelace (podoblast): Corbiéres
Barva: Bílé
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Roussane, Bourboulenc
Producent (výrobce): Château La Bastide
Ročník: 2018
Země výrobce: Francie
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.

Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.

Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz