Eidos, Corbiéres AOC blanc
Francouzské víno Château La Bastide Eidos je bílé víno tmavě zlaté barvy. Toto suché víno s vůní exotického ovoce a karamelu je koncentrované se stopou dřeva.
Celý popis
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (či podoblast): | Corbiéres |
Producent (výrobce): | Château La Bastide |
Odrůda (-y): | Bourboulenc, Roussane |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Bílé |
Ročník: | 2016 |
Objem: | 0,75 l |
Bílé víno Château La Bastide Corbiéres Eidos je vyrobené v odrůdovém poměru 85 % odrůdy Roussanne a 15 % odrůdy Bourboulenc. Vinice se nacházejí v apelaci Corbiéres ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Víno si zákazníci společnosti Dobrá vína velice rychle oblíbili a stalo se nedílnou součástí pravidelných objednávek.
Barva tohoto bílého vína je tmavě zlatá s elegantní vůní s tóny manga, papáji, přezrálých angreštů a karamelu. V chuti je toto bílé víno suché a velmi koncentrované s jemnou stopou dřeva po zrání v dubovém sudu.
Víno se dobře snoubí s pernatou zvěřinou, rybami a drůbeží. Z bezmasých pokrmů servírujte italské těstoviny ve smetanové omáčce. Nebojte se propojit chuť vína s asijskými pikantními pokrmy a kvašenou zeleninou Kimchi. Na závěr Vašeho menu můžete víno servírovat společně s karamelovými dezerty nebo ovocnými saláty.
Ideální teplota pro servis tohoto bílého vína je 14–15 °C. Vhodnou sklenicí je větší kalich s dostatečnou oxidační plochou.
Víno můžete archivovat 6–8 let.
Barva tohoto bílého vína je tmavě zlatá s elegantní vůní s tóny manga, papáji, přezrálých angreštů a karamelu. V chuti je toto bílé víno suché a velmi koncentrované s jemnou stopou dřeva po zrání v dubovém sudu.
Víno se dobře snoubí s pernatou zvěřinou, rybami a drůbeží. Z bezmasých pokrmů servírujte italské těstoviny ve smetanové omáčce. Nebojte se propojit chuť vína s asijskými pikantními pokrmy a kvašenou zeleninou Kimchi. Na závěr Vašeho menu můžete víno servírovat společně s karamelovými dezerty nebo ovocnými saláty.
Ideální teplota pro servis tohoto bílého vína je 14–15 °C. Vhodnou sklenicí je větší kalich s dostatečnou oxidační plochou.
Víno můžete archivovat 6–8 let.
Napište svou recenzi