L´Optimée Corbiéres AOC rouge Château La Bastide
Kód: 210192-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Červené víno Château La Bastide Corbiéres Cuvée L’Optimeé je vyrobené v odrůdovém poměru 80 % odrůdy Syrah a 20 % odrůdy Grenache Noir. Průměrný věk vinné révy se pohybuje kolem 50 let a nachází se ve vinařské oblasti Languedoc Roussillon. Víno zrálo 12 měsíců v dubových sudech.
Víno nese svůdnou intenzivní tmavě červenou barvu. Ve vůni tohoto červeného vína rozpoznáváme ve společnosti Dobrá vína jemné tóny ostružin, třešní a černého rybízu. Chuť vína je suchá, kulatá s příjemně vyváženými taniny. Víno má dlouhou chuťovou perzistenci. Toto červené víno se velmi dobře snoubí s grilovaným masem servírovaným s čerstvou francouzskou bagetou a kvalitním olivovým olejem, nebo pečené a podávané v omáčkách jako komplexní pokrm. Nemusíte se bát toto červené víno párovat s pokrmy připravené ze zvěřiny.
Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Vhodnou sklenicí je lehce uzavřený kalich tulipánovitého tvaru. Víno doporučujeme před servisem dekantovat.
Červené víno Château La Bastide Corbiéres Cuvée L’Optimeé můžete archivovat 5–7 let ve Vašem sklepě.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Červené víno |
|---|---|
| EAN: | 3382100300004 |
| Země původu vína: | Francie |
| Oblast: | Languedoc Roussillon |
| Apelace (podoblast): | Corbiéres |
| Barva: | Červené |
| Druh vína: | Suché |
| Odrůda (-y): | Grenache Noir, Syrah |
| Producent (výrobce): | Château La Bastide |
| Ročník: | 2020, 2018 |
| Země výrobce: | Francie |
| Objem: | 0,75 l |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Château La Bastide z francouzské oblasti Languedoc-Roussillon vyrábí červená vína i bílá vína pro běžné pití, tak pro náročné milovníky dobrého vína.
Vinařství obhospodařuje 180 ha vinic, na kterých pěstují pro bílé víno odrůdy Viognier, Roussane, Vermentino a Bourboulenc. Pro červené víno a růžové víno používají odrůdy Merlot, Syrah, Grenache Noir nebo Mourvèdre. Sklízení hroznů dochází výhradně v noci, aby bobule byly co nejčerstvější a nejstudenější, protože přes den panují na vinicích jižní Francie opravdu vysoké teploty. Hlavním cílem je zachovat ve vínu ovocnou chuť. Půda na vinicích je vápencovo-jílová s velkými oblázky. Veškerá práce na vinici i ve sklepě, probíhají s respektem k přírodě.
Dokonalý chuťový projev docílíte správně zvolenou teplotou servírovaného vína. Pomůže vám s tím správně zvolená klimatizovaná vinotéka.
