Anjou AOC, La Jarre BIO, Domaine de Juchepie

Kód: 110106-018-075
BIO 2018
Neohodnoceno
989 Kč
Skladem (4 ks)
Francouzské víno La Jarre Anjou AOC je bílé víno vyrobené z odrůdy Chenin Blanc. Suché víno zrálo v keramické amfoře na kvasném sedimentu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bílé víno Anjou La Jarre z malého vinařství Domaine de Juchepie je vyrobené z odrůdy Chenin Blanc v apelaci Anjou, ve vinařské oblasti údolí řeky Loiry. Podloží vinic je tvořeno pískovcovou břidlicí. Víno je vyrobené v biodynamické produkci a zrálo sur lies (na ušlechtilém jemném kvasném sedimentu) 12 měsíců v keramické amfóře o objemu 1000 litrů. Jsme rádi, že Vám ve společnosti Dobrá vína můžeme nabídnout celou škálu vín vyrobených s ohledem na životní prostředí.

Toto velmi zajímavé francouzské bílé víno zdobí jiskřivě žlutá barva. Vůně je intenzivní, lehce nasládla s tóny lipových květů a včelího vosku. Chuť je plná a extraktivní s nuancemi žlutého jablka a kdoule. Závěr vína je příjemně minerální.

Toto bílé víno se dobře snoubí s paštikami a širokou škálou sýrů nejen z kravského mléka. Ve společnosti Dobrá vína doporučujeme k tomuto francouzskému vínu delikátní francouzské drůbeží játrové, nebo kachní pâté.

Ideální teplota pro servis tohoto unikátního francouzského bílého vína je 14–16 °C. Vhodná sklenice na víno je větší kalich tulipánovitého tvaru.

Bílé víno Anjou AOC La Jarre BIO z vinařství Domaine de Juchepie můžete archivovat až 6–10 let ve Vašem vinném sklepě.

Více o vinifikaci vín zde v článku

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé víno
Země původu vína: Francie
Oblast: Vallée de la Loire
Apelace (podoblast): Anjou
Barva: Bílé
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Chenin Blanc
Producent (výrobce): Domaine de Juchepie
Ročník: 2018
Země výrobce: Francie
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

je malé rodinné vinařství ve Francii v Údolí řeky Loiry založené v roce 1985, které zpočátku tvořila jen malá stará vinice na kopci v apelaci Coteaux du Layon o rozloze 0,35 ha. V dnešní době vlastní 6 ha vinic částečně i v apelaci Anjou. Již od počátku se snažili vyrábět autentická vína, která odpovídají místnímu terroiru a v biodynamickém režimu a to jak suchá, tak i sladká vína.

Hlavní pěstovanou odrůdou je místní bílá odrůda Chenin Blanc, která údajně vznikla v Anjou již kolem roku 845 křížením vinných odrůd Sauvignon Blanc a Gewürztraminer (Tramín červený). Dále pěstují Cabernet Franc a Pineau d´Aunis.

Podloží vinic Domaine du Juchepie tvoří hlavně fialové a šedozelené břidlice, střídané s vulkanickými horninami. Povrchová vrstva je velmi tenká často ne více než 20 až 40 cm a skládá se převážně z těžké hlíny, která si v suchých obdobích zachovává určitou vodní rezervu. To je velmi užitečné, protože srážky v této oblasti jsou výrazně nižší než v okolí. Jedná se v podstatě o uzavřenou krajinu s řekou, ze které vznikají podzimní mlhy. Díky tomu je země obzvláště vhodná pro ušlechtilou botrytickou plíseň (botrytis cinerea), a tedy i pro výrobu skvělých sladkých dezertních vín podobně jako v nejslavnějších vinařských oblastech jako je Sauternes.

Sklizeň pak probíhá jako bobulový výběr na šestkrát během 6-8 týdnů. Tradiční vinifikace, ale jen s velmi malými množství síry, žádné enzymy, žádné laboratorní kvasinky, žádný cukr. Proto jsou jejich vína plněna do lahví až po 12 až 18 měsících, a jsou k dispozici až po 2 až 3 letech zrání ve sklepě.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení