Valpolicella DOC Altarol
Italské víno Valpolicella Altarol je červené víno sametově jemné s kořeněným nádechem. Toto suché víno je plné nasládlého aroma vyzrálých třešní a jahod.
Celý popis
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Veneto |
Apelace (či podoblast): | Valpolicella |
Producent (výrobce): | Corte Figaretto |
Odrůda (-y): | Corvina, Corvinone, Croatina, Molinara, Oseleta, Rondinella |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Červené |
Ročník: | 2020 |
Objem: | 0,75 l |
Červené víno Valpolicella Altarol z produkce vinařství Corte Figaretto je vyrobené z odrůdy Corvina, Rondinella, Molinara, Oseleta, Corvinone a Croatina. Vinice se nacházejí v oblasti Valpantena v italském vinařském regionu Veneto.
Víno zdobí krásná sytá jahodově červená barva. Plná vůně nás ve společnosti Dobrá vína okouzlila lahodně nasládlými tóny třešní a jahod jemně doplněnými peprností po paprikách a pražené kávě. V chuti je víno velmi plné a smetanově jemné s kořenitým nádechem. Taniny s vyrovnanou kyselinou dávají tomuto italskému červenému vínu harmonii s dlouhou chuťovou perzistencí.
Toto červené víno dobře harmonizuje s pokrmy ze zvěřiny, pečeného tmavého masa a hovězím i jehněčím masem dušeným společně s kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami.
Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Vhodnou sklenicí je velký kalich s dostatečnou oxidační plochou.
Červené víno Valpolicella Altarol z produkce vinařství Corte Figaretto doporučujeme degustovat po 1. roce jeho stáří. Víno můžete archivovat 3–5 let ve Vašem sklepě.
Napište svou recenzi