Chardonnay Cuvée Prestige Les Freres Laffitte
Kód: 110439-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Les raisins sont ensuite égrappés et pressés, suivis d'une macération à froid de 12 à 15 jours pour en extraire les arômes primaires.
Visuel : Jaune citron, soupçon de vert d'intensité moyenne.
Nez : Intensité moyenne au premier nez. Exprime un bouquet frais de pêche blanche, de pomme verte, de poire, de fleurs blanches telles que l'edelweiss, la citronnelle et un soupçon d'agrumes.
Bouche : Le vin est sec, a une sensation en bouche plus douce et plus ronde avec un niveau d'acidité élevé.
Les caractéristiques fruitées et florales explosent dès la première dégustation.
Servir autour 8-12° C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Sud Ouest (Jihozápad) |
Apelace (podoblast): | Côtes de Gascogne |
Barva: | Bílé |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Chardonnay |
Producent (výrobce): | Les Frères Laffitte, laff |
Ročník: | 2023 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství Laffitte zakládá na velmi dlouhé rodinné tradici pěstování vína pro výrobu armagnacu. Bratři Christophe a Sébastien, za dobu co mají vinařství na starosti, výrazně rozšířili vinice až na úctyhodných 120 ha a rozhodli se tvořit i unikátní vína. S vášní k révě a vínu postupně vybudovali ideální vinice, které dokážou vyjádřit veškerou bohatost a terroiru Gaskoňska. Jak sami říkají. „Naše vína a armagnac jsou odrazem našich duší: „přímé, autentické a velkorysé.“
Vinná réva Domaine des Fréres Laffitte je vysazena na nejvyšších kopcích Ayzieu, na hranicích Gaskoňska, přezdívaných „Malé Toskánsko“ pro své kopcovité a rozmanité tvary krajiny. Terroir je tu velmi typický pro Bas Armagnac (Dolní Armagnac). Je tvořen hlavně žlutohnědými písky na povrchu a zeminou pod nimi. Tyto dva velmi specifické prvky dodávají vínům Laffite minerálnost, svěžest a sílu. Klima těží z vlivu Atlantského oceánu a Pyrenejí. Deštivé a mírné zimy tu rychle ustupují teplým a suchým létům, po nichž následuje krásný podzim. Toto zvláštní klima dává jejich vinicím výjimečný potenciál zrání a zajišťuje produkci červených vín s tóny krásně vyzrálého ovoce.
O každou viniční trať pečují odlišně. Bílá vína vyrábějí z místních odrůd jako Colombard, Gros a Petit Manseng a doplňují je tradičními odrůdami jako Sauvignon Blanc a Chardonnay. Na růžová a červená vína pěstují méně běžné odrůdy jako jsou Cabernet Franc, Malbec a Tannat. Z přesvědčení pěstují vinnou révu tradičním způsobem, ale při respektování terroiru. Každý rok zasévají zelené hnojení, aby omezili erozi v zimě a zvýšili ekologicky úrodnost půdy. Ale veškeré jejich úsilí sleduje jediný cíl a to produkovat kvalitní zdravé hrozny.