Barolo DOCG Monrobiolo di Bussia 2016 Bric Cenciurio

Kód: 220346-016-075
2016
Neohodnoceno
1 269 Kč
Skladem (6 ks)
Italské víno Barolo Monrobiolo di Bussia je červené víno širokou aromatickou škálou ovocných tónů. Toto suché víno je plné, s harmonickým projevem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Toto červené italské víno je naprostou noblesou vinaře Carla Sacchetta, který je dlouho letitým přítelem společnosti Dobrá vína. Vinice byla vysazena v roce 1960 s roční produkcí 2000 láhví. Pro výrobu tohoto vína je použitá odrůda Nebbiolo.

Z důvodu macerování vína, které je 25-30 dní, víno získává velmi tmavou barvu. Vůni dominuje široká škála ovocných tónu. Jsou jimi ovocné džemy, povidla a černý rybíz. Chuti převažuje velmi přezrálé červené ovoce. Příjemné tóny kvalitní tmavé čokolády tvoří z konzumace tohoto červeného vína dokonalý požitek. Víno je suché, hutné, a působí harmonicky.

Pro vhodné párování vína s pokrmy se nechte inspirovat Piedemontskými recepty. Víno používejte při přípravě tmavých mas na kořenovém základu. Chutě se také budou krásně doplňovat při servisu vyzrálých sýru, nebo ušlechtilé uzeniny s lanýži nebo čerstvých italských baget s černými olivami.

Víno má krásný projev při teplotě servisu kolem 17–18 °C. Zážitek z degustace podpořte vinnou sklenicí s objemem větším než 650 ml, dostatečně velkou oxidační plochou a uzavřenějším tvarem.

Archivaci doporučujeme 8–10 let. Víno však můžete nechat zrát až 30 let.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno, Barolo - víno, Piemonte - víno, Itálie - víno, Itálie - červené víno
Země původu vína: Itálie
Oblast: Piemonte
Apelace (podoblast): Barolo
Barva: Červené
Druh vína: Suché
Odrůda (-y): Nebbiolo
Producent (výrobce): Bric Cenciurio
Ročník: 2016
Země výrobce: Itálie
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bric Cenciurio je rodinné italské vinařství, které se nachází v samém srdci kopcovitého kraje Langhe, provincie Cuneo, regionu Piemontu. Jejich vášeň a láska k vinařskému umění je již dávno svedla k cestě zaměřené na úctu k surovinám a přírodě celkově. Proto sběr hroznů dělají výhradně ručně, aby se vybraly pouze ty zdravé a vyzrálé hrozny, omezují používání postřiků pouze na nutné minimum a moderní technologie používají v souladu s tradičními postupy, které dědí z generace na generaci.

Na vinicích mají osazené odrůdy Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto del Roero a Riesling (Ryzlink rýnský). Věk vinic se pohybuje mezi 30 až 50 lety a jejich rozloha činí 13 hektarů.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz