Chignin Bergeron Vieilles vignes, Vin de Savoie AOC, Pascal Perceval
Kód: 110195-020-075Související produkty
Detailní popis produktu
Odrůda Roussanne, taky zvaná Bergeron, se jako jediná, používá pro výrobu tohoto bílého vína ze Savojska. Odrůda Roussanne obecně dozrává do vysokých fenolických i cukernatých hladin a tím propůjčuje tomuto bílému vínu tmavší žlutou barvu. Přezrále špendlíky, meruňky i broskve jsou dominantní vůní tohoto francouzského vína. Společně s minerálními tóny tvoří harmonický celek, který je obohacen sušenými bylinkami a bílým pepřem. Chuťově je víno velmi jemné, kompaktní a schopné propojit všechny chuťové složky v nádherný zážitek, který je podpořen minerální chutí soli. Fermentace vína byla dokončena, a proto je víno suché. Ovocná chuť s minerálním tónem předurčuje víno k párování s rybami, drůbeží i telecím masem. Chybou nebude propojení vína s libovými částmi masa vepřového, které bude na talíři společně s kvalitní marmeládou. Vyzkoušejte také párování vína s čočkou ochucenou řapíkatým celerem nebo estragonem. Teplotu servisu vína zvolte v rozmezí 12-14 °C. Protože při výrobě tohoto vína byly použity velmi vyzrálé hrozny, vyberte vinné sklo s objemem kolem 550ml, úzkého tvaru s velkou oxidační plochou. Víno tak bude mít prostor, aby se Vám předvedlo v celé své kráse. Víno je připravené ke konzumaci 2-3 roky od sklizně. Potenciál vína k archivaci je 6-8 let. My, ve společnosti Dobrá vína, máme dojem, že by nás mile překvapilo i po mnohem delší archivaci.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Historie rodinného vinařství Perceval sahá čtyři generace zpět, tedy do roku 1910 na svahy Combe de Savoie ve Francii. Pascal Perceval obhospodařuje 54 ha vinic, na kterých se stará v průměru o 30 let starou vinnou révu.
Vinařství se nachází v apelaci AOC Vin de Savoie, kde v tomto velmi těžkém horském terroiru se Pascal velmi dobře zorientoval, přizpůsobil tomu ruční práci na vinici a výsledkem jsou jak velmi odvážná vína, která zrají v láhvi na ledovci, nebo dokonce i na dně horských jezer, tak i ovocná svěží vína s příjemně kulatými taniny a minerálním základem.