Barbera d'Alba Superiore DOC, Naunda
Italské víno Barbera d'Alba Superiore je červené víno s výrazným kořenitým buketem a ovocnými tóny. Toto suché víno má harmonické taniny s vanilkou v dochuti.
Celý popis
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Piemonte |
Apelace (či podoblast): | Barbera d'Alba |
Producent (výrobce): | Bric Cenciurio |
Odrůda (-y): | Barbera |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Červené |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda Barbera je druhou nejrozšířenější odrůdou regionu Piemontu v Itálii. Toto červené italské víno zrálo v dubových sudech ze Slovinska, hrozny byly trhány ručně a převáženy z vinic ve velmi malých přepravkách, aby se nepoškodila struktura bobule.
Barva tohoto červeného vína je tmavě fialová s odstínem rubínu. Vůně jsou velmi intenzivní s tóny červeného i černého bobulovitého ovoce a džemu. Ovocné tóny vůně jsou příjemně propojené s tóny koření. Chuť vína je ovlivněna zráním vína v dubových sudech. Přechází do ní chuť dřeva i jemný tón vanilky. Víno je suché, taniny harmonické a působí velmi příjemně.
Párování ve společnosti Dobrá vína doporučujeme především s vyzrálým hovězím masem. Do základů pokrmů používejte víno a červenou papriku. Dobrým společníkem k tomuto červenému vínu budou i vyzrálé tvrdé sýry nebo uzeniny.
Ideální teplota vína pro servis je 18–20 °C. Vyšší teplota vína umožní uvolnit širokou škálu aromatických projevů. Sklenici pro servis vína vybírejte s minimálním objemem 700–800 ml.
Vhodná archivace vína je 8–10 let.
Napište svou recenzi