Sauvignon pozdní sběr, Vinařství Vilavin
Kód: 160038-019-075Související produkty
Detailní popis produktu
Bílé víno s názvem Sauvignon Blanc s přívlastkem pozdní sběr, je víno z produkce menšího rodinného vinařství Vilavin, z Mikulovské vinařské podoblasti. Víno je vyrobené pouze z odrůdy Sauvignon Blanc. Hrozny vinné révy v nejvyšší kvalitě pochází pouze z vinic vinařství, ležících na svazích viniční trati Růžová hora, kde podloží tvoří hlinitopísčitá spraš s vysokým obsahem vápencového skeletu. Při výrobě vína se ve vinařství Vilavin používají tradiční postupy batonnage (batonáž), sur lie (zrání vína na kvasničných kalech) a zrání v dubových sudech barrique (barikový sud), ale i v nerezových tancích. Vinařství Vilavin je jedno z mála vinařství, s kterým společnost Dobrá vína spolupracuje již od začátku jejich novodobé produkce vín, od roku 2007. Víno je světlejší žlutozelené barvy. Víno je suché, středně plné a ovocným aroma vyznačující se především tóny broskví a nektarinek, s doplňující kořenitostí tónů trávy a vůní květů hluchavky. V chuti je víno harmonické s ovocnou dochutí, příjemnou kyselinkou a mineralitou získanou z půdy vinic Růžová hora. Víno je vhodné ke kozím sýrům, listovým salátům. Skvěle se snoubí s pokrmy z ryb, mořských plodů, nebo drůbeže. Dokonale naváže i na pokrmy s využitím zázvoru, nebo artyčoků. Ideální teplota pro servis tohoto bílého vína je 10–12 °C, ale nevadí vyšší teplota. Víno je harmonické a při vyšší teplotě se rozvíjí více aromatických látek. Pro servis vína zvolte uzavřenější sklenici o objemu kolem 450 ml. Víno lze začít pít druhým rokem svého stáří. Pokud se rozhodnete toto bílé víno archivovat, můžete ho nechat zrát láhvi až šest let.Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé víno |
---|---|
Země původu vína: | Morava (Česko) |
Oblast: | Morava |
Apelace (podoblast): | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Sauvignon Blanc |
Producent (výrobce): | Vinařství Vilavin |
Ročník: | 2019 |
Země výrobce: | Česko |
Objem: | 0,75 l |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář