Crémant, Cava a ostatní

Nejprodávanější

Cava Eureka Brut Natur Varias
Cava Eureka Brut nature Varias
Skladem (65 ks)
Kód: 353006-000-075
 
295 Kč
Cava Canals & Nubiola Brut
Cava Canals & Nubiola Brut
Vyprodáno
Kód: 353035-555-075
 
269 Kč
Cava Rigol Brut Caves Rigol
Cava Rigol Brut Caves Rigol
Vyprodáno
Kód: 353034-555-075
 
269 Kč
cremant prestige
 
545 Kč
Láhev šumivého vína Crémant d´Alsace Millésime Prestige Brut BIO -  Paul Ginglinger
 
599 Kč
Cava Eureka Brut Varias
Cava Eureka Brut Varias
Skladem (195 ks)
Kód: 353005-000-075
 
295 Kč
Moscato Povero
 
269 Kč
Gran Rue´ Spumante Brut metodo Classico Cantine Povero
Gran Rue´ Spumante Brut metodo Classico Cantine Povero
Skladem (15 ks)
Kód: 352009-000-075
 
589 Kč
Cava Eureka Brut Rosé Varias
Cava Eureka Brut Rosé Varias
Skladem (26 ks)
Kód: 353007-000-075
 
300 Kč
Láhev šumivého vína Crémant de Bourgogne Brut, Domaine Venot
Crémant de Bourgogne AOC Brut Domaine Venot
Skladem (31 ks)
Kód: 351007-555-075
 
665 Kč
4 položek celkem
Cava Canals & Nubiola Brut
269 Kč

Španělské víno CAVA Canals & Nubiola je šumivé víno s nádherným řetízkovým perlením. Toto suché víno s minerální stopou a výrazným aroma je vyvážené v chuti.

Kód: 353035-555-075
Cava Rigol Brut Caves Rigol
269 Kč

Španělská Cava Rigol je šumivé víno vyrobené tradiční metodou. Toto suché víno s příjemným perlením a ovocnými tóny je harmonické a temperamentní víno.

Kód: 353034-555-075
Cava Eureka Brut Natur Varias
295 Kč

Španělské šumivé víno Cava vyrobené tradiční metodou sekundárního kvašení v láhvi. Suché víno s vytrvalým perlením bez přidaného cukru.

Kód: 353006-000-075
Brut Natur Gran Reserva Classic Penedes DO BIO Aymar
BIO 2017
740 Kč

Šumivé víno vyrobené tradiční metodou, které zrálo minimálně 30 měsíců je vyrobené bez přidaného cukru, tedy suché verzi Brut natur.

Kód: 353001-000-075

Skupina vín označených jako Crémant je velmi pestrá a stojí za to ji s našimi víny objevit a nechat se pohltit rozmanitou škálou chutí a aromatcký tónů.

Crémant je šumivé víno vyrobené tradiční metodou sekundární fermentace v láhvi, stejně tak, jako Champagne, nebo Cava. Crémant není chráněnou značkou původu, ale jeho výrobní postupy jsou velmi přísně regulovány.

Hrozny musí být sklízeny ručně. Mošt se získává lisováním celých hroznů a jeho výtěžnost nesmí překročit 100 litrů na 150 kg hroznů. Označení Crémant se smí používat pouze ve spojením s názvem konkrétní pěstitelské oblasti. Zrání vína musí být minimálně jeden rok a z toho 9 měsíců na kalech. Další předpisy, včetně seznamu možných použitých odrůd vinné révy se mírně liší v závislosti na apelaci.

Mezi francouzské apelačně klasifikované oblasti patří Crémant d'Alsace, Crémant de Bordeaux, Crémant de Bourgogne, Crémant de Die, Crémant de Limoux, Crémant de Loire, Crémant de Savoy a Crémant du Jura . 

 

Španělská vína Cava jsou vyrobená stejnou tradiční metodou druhotné fermentace v láhvi. Cava D.O. je místním označením původu a výroba také podléhá velmi přísným nárokům a legislativním požadavkům. Podrobné informace o šumivých vínech Cava se dočtete v našem článku ZDE:

 V této kategorii vín nabízíme také vína vyrobená metodou Charmat, při které probíhá sekundární fermentace v nerezovém tanku. Touto metodou se například vyrábějí i vína s označením původu Prosecco.

 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz