Crémant, Cava a ostatní

Nejprodávanější

Cava Eureka Brut Natur Varias
Cava Eureka Brut nature Varias
Skladem (65 ks)
Kód: 353006-000-075
 
295 Kč
Cava Canals & Nubiola Brut
Cava Canals & Nubiola Brut
Vyprodáno
Kód: 353035-555-075
 
269 Kč
Cava Rigol Brut Caves Rigol
Cava Rigol Brut Caves Rigol
Vyprodáno
Kód: 353034-555-075
 
269 Kč
cremant prestige
 
545 Kč
Láhev šumivého vína Crémant d´Alsace Millésime Prestige Brut BIO -  Paul Ginglinger
 
599 Kč
Cava Eureka Brut Varias
Cava Eureka Brut Varias
Skladem (195 ks)
Kód: 353005-000-075
 
295 Kč
Moscato Povero
 
269 Kč
Gran Rue´ Spumante Brut metodo Classico Cantine Povero
Gran Rue´ Spumante Brut metodo Classico Cantine Povero
Skladem (15 ks)
Kód: 352009-000-075
 
589 Kč
Cava Eureka Brut Rosé Varias
Cava Eureka Brut Rosé Varias
Skladem (26 ks)
Kód: 353007-000-075
 
300 Kč
Láhev šumivého vína Crémant de Bourgogne Brut, Domaine Venot
Crémant de Bourgogne AOC Brut Domaine Venot
Skladem (31 ks)
Kód: 351007-555-075
 
665 Kč
1 položek celkem
Cava Canals & Nubiola Brut
269 Kč

Španělské víno CAVA Canals & Nubiola je šumivé víno s nádherným řetízkovým perlením. Toto suché víno s minerální stopou a výrazným aroma je vyvážené v chuti.

Kód: 353035-555-075

Skupina vín označených jako Crémant je velmi pestrá a stojí za to ji s našimi víny objevit a nechat se pohltit rozmanitou škálou chutí a aromatcký tónů.

Crémant je šumivé víno vyrobené tradiční metodou sekundární fermentace v láhvi, stejně tak, jako Champagne, nebo Cava. Crémant není chráněnou značkou původu, ale jeho výrobní postupy jsou velmi přísně regulovány.

Hrozny musí být sklízeny ručně. Mošt se získává lisováním celých hroznů a jeho výtěžnost nesmí překročit 100 litrů na 150 kg hroznů. Označení Crémant se smí používat pouze ve spojením s názvem konkrétní pěstitelské oblasti. Zrání vína musí být minimálně jeden rok a z toho 9 měsíců na kalech. Další předpisy, včetně seznamu možných použitých odrůd vinné révy se mírně liší v závislosti na apelaci.

Mezi francouzské apelačně klasifikované oblasti patří Crémant d'Alsace, Crémant de Bordeaux, Crémant de Bourgogne, Crémant de Die, Crémant de Limoux, Crémant de Loire, Crémant de Savoy a Crémant du Jura . 

 

Španělská vína Cava jsou vyrobená stejnou tradiční metodou druhotné fermentace v láhvi. Cava D.O. je místním označením původu a výroba také podléhá velmi přísným nárokům a legislativním požadavkům. Podrobné informace o šumivých vínech Cava se dočtete v našem článku ZDE:

 V této kategorii vín nabízíme také vína vyrobená metodou Charmat, při které probíhá sekundární fermentace v nerezovém tanku. Touto metodou se například vyrábějí i vína s označením původu Prosecco.

 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz