Bourgogne Rouge AOC Pinot Noir Domaine Rapet
Kód: 210534-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Odrůda hroznů je Pinot Noir. Červené burgundské víno se pěstuje na svahu kopce v nadmořské výšce 350 metrů směrem k Hautes-Côtes, na místě zvaném „La Grande Corvée de Bully“. Půda je tam tvořena slínem a vzácná.
Kvašení probíhá 15 dní s přecezováním, aby se bohatost a barva slupky přenesla do vína před lisováním. Zrání probíhá v sudech, z nichž 20 % tvoří nové sudy. Odsávání pomocí měchu eliminuje potřebu čerpadla. Všechna tato opatření pomáhají co nejvíce omezit manipulaci s hrozny a vínem, aby se zachovala veškerá jejich bohatost.
Objevíte granátově červené víno která odhaluje tóny třešní a malin. Chuť je bohatá a štědrá, hedvábné třísloviny mu dodávají sametový charakter, který přetrvává v ústech. Výborné s jehněčí kýtou nebo pěkným kusem hovězího masa.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Bourgogne (Burgundsko) |
Apelace (podoblast): | Bourgogne Rouge |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Pinot Noir (Rulandské modré) |
Producent (výrobce): | Domaine Rapet |
Ročník: | 2023 |
Země výrobce: | Francie |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Domaine Rapet se nachází ve vesnici Pernand Vergelesses, ve slavné burgundské vinařské oblasti Côte d´Or a jejich vinice se nacházejí, jak v podoblasti Côte de Beaune, tak i Côte de Nuit. Konkrétně patří do slavných apelací Aloxe Corton a Beaune a o něco méně známých a přesto proslulých apelací Pernand Vergelesses, Savigny les Beaune a Chorey les Beaune. Místní vína byla oblíbená už ve středověku například i Karlem Velikým, který údajně vyžadoval vína z vinic Aloxe Corton.
Rodinné vinařství Domaine Rapet vzniklo již v roce 1765 a od té doby se předává z generace na generaci. V současnosti vlastní celkem 20 ha vinic na velmi prestižních lokalitách a pěstují zde typické burgundské odrůdy jako Pinot Noir (Rulandské modré), Chardonnay a Aligoté. Vinifikace probíhá tradičními metodami zrání v dubových sudech z francouzského dubu. Vína se liší podložím a terroirem jednotlivých vinic, s tím, že některá se řadí i do kvalitativní kategorie Premier Cru a Grand Cru.