Amarone della Valpollicela DOC

Italské víno Amarone della Valpolicella je červené víno vyrobené z hroznů, které sesychají víc než 90 dní. Toto suché víno velmi koncentrované a komplexní. Celý popis
Země původu vína: Itálie
Oblast: Veneto
Apelace (či podoblast): Valpolicella
Producent (výrobce): Romano dal Forno
Odrůda (-y): Corvina, Croatina, Oseleta, Rondinella
Druh vína: Suché
Barva: Červené
Ročník: 2000
Objem: 0,75 l
6 895,00 Kč 5 698,35 Kč
Skladem
SKU
220396-000-075
SKLADEM< 6 KS
Italské červené víno Amarone della Valpolicella je vyrobené v odrůdovém složení 60 % odrůdy Corvina, 20 % odrůdy Rondinella, 10 % odrůdy Croatina a 10 % odrůdy Oseleta. Nacházíme se v oblasti Veneto, tedy v regionu Benátek. Hrozny se sklízejí koncem září, následně se nechávají více jak 90 dní sesychat a až poté se lisují. Po skončení základních fermentačních procesů se nechává zrát 24 měsíců v barikových sudech a v láhvi dalších 36 měsíců.

Barva tohoto červeného vína je granátová. Na první pohled vypadá víno krásně živě a jiskrně. Ve vůni rozpoznáváme tóny jahodových a malinových marmelád. Víno působí velmi sametově. Tóny koření, bylinek, tabáku a doteky kůže z tohoto červeného vína dělají opravdový degustační zážitek. Chuť tohoto vína nás ve společnosti Dobrá vína naprosto uchvátila. Je koncentrovaná se 17 % objemu alkoholu a působí velmi harmonicky a komplexně.

Toto červené víno můžete párovat s jehněčím i hovězím masem. Používejte různé druhy hub, včetně lišek, smržů i lanýžů. Chutě se nádherně propojí a dodají Vašemu servírovanému menu jistou eleganci.

Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Pro servis zvolte veliký kalich s dostatečnou oxidační plochou. Víno si zaslouží dekantaci, případně dostatečně dlouhý čas v otevřené láhvi.

Amarone della Valpolicella od producenta Romano dal Forno můžete archivovat až dvacet let.
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Amarone della Valpollicela DOC
Vaše hodnocení
DOBRÁ VÍNA s.r.o. © 2021 Všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v GetReady s.r.o.