Amarone della Valpollicela DOC, Romano dal Forno
Kód: 220396-000-075Související produkty
Detailní popis produktu
Italské červené víno Amarone della Valpolicella je vyrobené v odrůdovém složení 60 % odrůdy Corvina, 20 % odrůdy Rondinella, 10 % odrůdy Croatina a 10 % odrůdy Oseleta. Nacházíme se v oblasti Veneto, tedy v regionu Benátek. Hrozny se sklízejí koncem září, následně se nechávají více jak 90 dní sesychat a až poté se lisují. Po skončení základních fermentačních procesů se nechává zrát 24 měsíců v barikových sudech a v láhvi dalších 36 měsíců. Barva tohoto červeného vína je granátová. Na první pohled vypadá víno krásně živě a jiskrně. Ve vůni rozpoznáváme tóny jahodových a malinových marmelád. Víno působí velmi sametově. Tóny koření, bylinek, tabáku a doteky kůže z tohoto červeného vína dělají opravdový degustační zážitek. Chuť tohoto vína nás ve společnosti Dobrá vína naprosto uchvátila. Je koncentrovaná se 17 % objemu alkoholu a působí velmi harmonicky a komplexně. Toto červené víno můžete párovat s jehněčím i hovězím masem. Používejte různé druhy hub, včetně lišek, smržů i lanýžů. Chutě se nádherně propojí a dodají Vašemu servírovanému menu jistou eleganci. Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Pro servis zvolte veliký kalich s dostatečnou oxidační plochou. Víno si zaslouží dekantaci, případně dostatečně dlouhý čas v otevřené láhvi. Amarone della Valpolicella od producenta Romano dal Forno můžete archivovat až dvacet let.Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Veneto |
Apelace (podoblast): | Valpolicella |
Barva: | Červené |
Druh vína: | Suché |
Odrůda (-y): | Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta |
Producent (výrobce): | Romano dal Forno |
Ročník: | 2000 |
Země výrobce: | Itálie |
Objem: | 0,75 l |
Položka byla vyprodána… |
Amarone della Valpollicela DOC, Romano dal Forno
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář