Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

Rozšířené filtrování
ZRUŠIT FILTRY
Zobrazit kategorie >
zpět Zpět na výpis

Morava

Přes poměrně bohatou historii pěstování vinné révy v České republice je možné zaznamenat nebývalý rozvoj vinařského oboru právě v posledních 20 letech, kdy evidentně došlo jak ke značnému zlepšení ošetřování vinic, tak hlavně k rozsáhlým investicím do moderních technologických zařízení a vzniku nových vinařských podniků. Zvýšený zájem o víno je tak doprovázen rozšiřováním vinic, převážně na Moravě. Vedle toho se do značné míry změnila i odrůdová skladba ve prospěch výroby jakostních vín z moderních světově oblíbených odrůd. Kategorizace vín dle českých předpisů: od nejnižší kategorie Stolního vína přes Zemské a Jakostní víno až po Jakostní víno s přívlastkem.

Načíst další
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

9.11. 2019 - Svatomartinské menu
18. 10. 2019

9.11. 2019 - Svatomartinské menu

Přijďte s námi prožít krásný večer ve společnosti Svatomartinských vín ročníku 2019. Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších!

21.11. 2019 - Beaujolais  Nouveau  2019
22. 10. 2019

21.11. 2019 - Beaujolais Nouveau 2019

Přijďte s námi složit poctu krásnému tradičnímu francouzskému svátku Beaujolais nouveau a přivítat nejen první posly letošní sklizně, ale obdivovat i další vína, která vznikla v této lokalitě a která jsou již vyráběna tradiční metodou a mají za sebou delší proces zrání než jejich proslulý předvoj.

Jak uchovávat víno
10. 11. 2018

Jak uchovávat víno

V případě, že nevlastníte zámek, hrad ani obdobnou nemovitost, kde sklepení nabízí prostor k uskladnění lehkých letounů, nevěšte hlavu. I v průměrných všedních podmínkách lze uskladnit kvalitní vína. Samozřejmě, že budeme mluvit o menším množství, ale pár desítek lahví někdy i stovek najde své podmínky.

Podávání vína
28. 10. 2018

Podávání vína

K hezkému zážitku a k radosti nestačí pouze víno nachladit, otevřít a jen tak vypít. K dokonalosti daného okamžiku a vychutnání vína v jeho plné kráse je potřeba trochu více. S vínem se musí umět zacházet, otvírat při správné teplotě, odhadnout dobu dekantace před konzumací, zvolit ten správný typ sklenky a samozřejmě i pokrm.

KAM DÁL?