Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

Zobrazit kategorie >
zpět Zpět na výpis

Ušlechtilé destiláty

Maison Gélas rodinná firma se 150letou tradicí s pravým srdcem i duší Gaskoňska, jejíž kořeny spadají až do dob Mušketýra D´Artagnana. Již v roce 1830 začal prapradědeček Francoise Giboina s výrobou vysoce kvalitního koňaku. V jeho krocích s velkou vášní pokračuje a dodnes kultivuje vína Francois Giboin se svou rodinou.
Před více než 100 lety se Thomas Bache Gabrielsen z Norska vydal na zkušenou do Francie, kde poznal svou životní lásku a zůstal. V současnosti je společnost v rukou Hervého Bache, který je nejstarším synem a zástupcem již 4. generace rodiny Bache Gabrielsen.
Značka Armagnac Marcel Trépout vznikla v Chateau Notre Dame v srdci Gaskoňska. Na konci 18.st. Jean-Babtiste Rivière - královský konzul, přinesl myšlenku uchovávat za impozantními zdmi zámku armagnac v dubových sudech, kde měl ideální podmínky pro staření. Vytvořil tak nejvýznamnější dům Armagnacu v širokém regionu.

Načíst další
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

9.11. 2019 - Svatomartinské menu
18. 10. 2019

9.11. 2019 - Svatomartinské menu

Přijďte s námi prožít krásný večer ve společnosti Svatomartinských vín ročníku 2019. Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších!

21.11. 2019 - Beaujolais  Nouveau  2019
22. 10. 2019

21.11. 2019 - Beaujolais Nouveau 2019

Přijďte s námi složit poctu krásnému tradičnímu francouzskému svátku Beaujolais nouveau a přivítat nejen první posly letošní sklizně, ale obdivovat i další vína, která vznikla v této lokalitě a která jsou již vyráběna tradiční metodou a mají za sebou delší proces zrání než jejich proslulý předvoj.

Jak uchovávat víno
10. 11. 2018

Jak uchovávat víno

V případě, že nevlastníte zámek, hrad ani obdobnou nemovitost, kde sklepení nabízí prostor k uskladnění lehkých letounů, nevěšte hlavu. I v průměrných všedních podmínkách lze uskladnit kvalitní vína. Samozřejmě, že budeme mluvit o menším množství, ale pár desítek lahví někdy i stovek najde své podmínky.

Podávání vína
28. 10. 2018

Podávání vína

K hezkému zážitku a k radosti nestačí pouze víno nachladit, otevřít a jen tak vypít. K dokonalosti daného okamžiku a vychutnání vína v jeho plné kráse je potřeba trochu více. S vínem se musí umět zacházet, otvírat při správné teplotě, odhadnout dobu dekantace před konzumací, zvolit ten správný typ sklenky a samozřejmě i pokrm.

KAM DÁL?