La Butiniere Rouge, Limoux AOP
Francouzské víno Limoux La Butiniere je červené víno s intenzivním aroma. Toto suché víno má robustní chuť s minerální texturou a zajímavými kyselinami.
Celý popis
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Languedoc Roussillon |
Apelace (či podoblast): | Limoux |
Producent (výrobce): | Anne de Joyeuse |
Odrůda (-y): | Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Syrah |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Červené |
Ročník: | |
Objem: | 0,75 l |
Červené víno Limoux La Butiniere je vyrobené z odrůdy Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah a Malbec. Vinice se nacházejí v apelaci Limoux ve vinařském regionu Languedoc-Roussillon. Vinařské sdužení Anne de Joyeuse pracuje v přísném režimu Protect planet, který hlídá ekologickou stopu všech procesů s výrobou vína spojených.
Barva tohoto červeného vína je tmavě rubínová s jemnými jaspisovými odstíny. Víno zdobí krásná viskozita. Vůně je intenzivní s minerálním aroma. Rozpoznáváme v ní tóny černě bobulovitého lesního ovoce, pražená káva, ořechy, tmavá čokoláda i máta. Chuť vína je suchá, statná, robustní a hutná. Minerální textura je podpořena zajímavými kyselinami a stojí na pilířích výrazných taninů.
Červené víno Limoux La Butiniere servírujte společně s pečeným, grilovaným nebo dušeným hovězím masem. Používejte výrazné koření i byliny. Nebojte se experimentovat s různými druhy pepřů, které podpoří vzájemné vnímání chutí. Toto víno můžete degustovat společně s ušlechtilými vyzrálými sýry společně se sušenými černými olivami.
Ideální teplota pro servis tohoto červeného vína je 16–18 °C. Pro servis zvolte veliký kalich, třeba i s litrovým objemem. Víno si zaslouží dekantaci, případně dostatečný čas v otevřené láhvi.
Víno doporučujeme archivovat šest až osm let.
Napište svou recenzi