Čokoláda - plantáž Vila Gracinda Noir 73%
Země původu čokolády: | Francie |
Producent (výrobce): | Michel Cluizel |
Typ čokolády: | Hořká (tmavá) |
Obsah kakaa: | 67% |
Kakaová plantáž: | Vila Gracinda (Ostrov Sv. Tomáše) |
Odrůda kakaových bobů: | Forastero |
Varianta: | |
Hmotnost: |
Hořká tabulková čokoláda je vyrobená z kakaových bobů, které se pěstují na plantáži Vila Gracinda na ostrově Svatého Tomáše, ležícího na rovníku u pobřeží Afriky. Právě zde je na živiny bohatá půda. Přímořské tropické klima z něj činí ideální místo na pěstování kakaa. Místní kakaovníky variety Forastero jsou známé svou dlouhotrvající chutí bohatou na ovocné a bylinné tóny. Ostrovu se někdy přezdívá Ostrov čokolády.
- Vila Gracinda Noir 73% (Ostrov Svatého Tomáše)
Ve společnosti Dobrá vína rozpoznáváme v chuti této hořké čokolády pražené, kořeněné a bylinné tóny v doprovodu tropického ovoce a lékořice. Čokoláda získala ocenění na mezinárodní soutěži zlatá medaile, Academy of Chocolate 2016 v kategorii „Best Dark Bean to Bar Under 80 %.
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 2409,77 kj / 576,5 kcal |
Tuky | 43,74 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 27.02 g |
Sacharidy | 31,55 g |
z toho cukry | 27,33 g |
Bílkoviny | 7,74 g |
Sůl | 0.02 g |
Složení*: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
* Případné alergeny jsou v textu vyznačeny kurzivou.