Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

Jak si vybrat víno

Jak si vybrat víno

19. 5. 2018

Nevíme, jestli Vás to uklidní, ale ani většina Francouzů se ve svých vínech nevyzná tak, aby si ho dokázali vybrat a zaručeně si pochutnali. Zkusíme Vám trochu pomoci nahlédnout do komplikovaného systému, ale nejdříve Vám nabídneme rychlou radu pro výběr podle typu vína, abyste mohli u nás nakoupit a pak pokračovat ve studiu již s plnou sklenicí pro Vás lahodného vína. Garantujeme Vám sice kvalitu u nás prodávaných vín, ale co konzument to jiný vkus, takže je třeba zjistit, co chutná právě Vám.

Bílá suchá vína nemusí být kyselá a trpká - vyzkoušejte chuť: 

vyzrálého žlutého ovoce

Chardonnay Ampelosaurus
Limoux blanc
Chardonnay Boyer
Chardonnay Camas
Chignin Bergeron Exception Berthollier
Pinot Gris Ginglinger
Gewurztraminer Wahlenburg Ginglinger

květin a květů

Muscat Cuvée Caroline Ginglinger
Anjou AOC Clos Fremur - Laureau
Saumur Vent du Nord

minerální a kamenitou se slanou dochutí

Sancerre AOC Crochet
Sauvignon Touraine Corbilliéres
Chablis AOC Ecuelle
Menetou Salon AOC Jean Tailler
Lirac AOC Blanc Bouchassy
Chateauneuf-du-Pape AOC Blanc Siffrein
Macon Fuisse Thibert
Bourgogne Aligoté Bertrand Machard

svěží jednoduchou, ale elegantní ke všednímu zapití sousta

Chateau Les Fontenelles
Roussette de Savoie Rocailles

medově karamelovou

Chateau Rabaud-Promis 1999 Sauternes

s tóny broskvovo meruňkové marmelády

Monbazillac Domaine Montlong
Chignin-Bergeron „Saint Anthelme" Berthollier

Červená suchá vína nemusí být jen kyselá a trpká - vyzkoušejte chuť: 

černého lesního ovoce

Syrah Camas
Fixin Huguenot

červeného ovoce s tóny marmelád a džemů

El Moli
Lirac AOC Rouge
Lirac Cuvée Miroir
Cotes du Rhone Charvin
Pinot Noir Gargantuavis
Castell Vell Singla

čokolády

Pierres Levées Serre

s tóny dřeva, kde víno zrálo

Chateau Taillefer Pomerol

s delikátní texturou a zemitým odkazem, vonící po kůži a tabáku

Morey-Saint-Denis Lignier
Chateau Poumey

Zpět na výpis
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

18. 8. 2020 - Alsaská degustační večeře s degustací alsaských vín
2. 8. 2020

18. 8. 2020 - Alsaská degustační večeře s degustací alsaských vín

Letní období je v plném proudu. V polovině druhé části prázdnin si pro Vás společnost DobraVina.cz připravila degustaci alsaských vín ve spojení s tradiční alsaskou gastronomií. Své hosty přivítá sommeliér Miroslav Kredvík na zahradní degustaci hned dvěma vzorky dobře vychlazených Crémantů. V průběhu degustace ochutnáte 13 vzorků šumivých a bílých vín ze dvou ověřených vinařství. Na závěr večera budeme servírovat šálek dobrého espressa.

Alsasko je proslavené svými jedno odrůdovými víny a věhlasnými šumivými víny Crémant, které ochutnáte jako welcome drink při příchodu na tuto výjimečnou degustaci.

Alsasku dominuje produkce bílých vín. Proč tomu tak je, jaké jsou technologické postupy výroby vín a co všechno ovlivňuje zdejší mikroklima se dozvíte v průběhu řízené degustace.

Pečlivě vybraných 13 vzorků vína doprovodí precizně sestavené čtyřchodové degustační menu, tak aby dokonale podporovalo chutě vybraných vín.

Atmosféru celého večera zpříjemní posezení u ohně v případě příznivého počasí.

25. 8. 2020 - Degustace velkých vín ze svahů severní Rhôny
4. 8. 2020

25. 8. 2020 - Degustace velkých vín ze svahů severní Rhôny

V úterý 25. srpna 2020 pořádá společnost Dobrá vína degustaci velkých vín ze svahů severní Rhôny. Vína doprovodí bohaté degustační menu s mušlemi svatého Jakuba.

Kalendář degustací na druhé pololetí roku 2020
14. 7. 2020

Kalendář degustací na druhé pololetí roku 2020

Na druhou polovinu letošního roku máme opět pestrý a nabitý kalendář. Budeme se těšit na společná setkávání s vámi.

Podávání vína
28. 10. 2018

Podávání vína

K hezkému zážitku a k radosti nestačí pouze víno nachladit, otevřít a jen tak vypít. K dokonalosti daného okamžiku a vychutnání vína v jeho plné kráse je potřeba trochu více. S vínem se musí umět zacházet, otvírat při správné teplotě, odhadnout dobu dekantace před konzumací, zvolit ten správný typ sklenky a samozřejmě i pokrm.

KAM DÁL?