Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína new

Čokoládovna Michel Cluizel

Čokoládovna Michel Cluizel

23. 11. 2018

Pokud máte rádi čokoládu, tak jsme pro Vás přichystali opravdový skvost a po jejím ochutnání možná zjistíte, že jste vlastně ještě nikdy v životě pravou čokoládu nejedli. 

Dovolujeme si Vám představit výjimečnou francouzskou rodinnou čokoládovnu z jižní Normandie - Michel Cluizel - založenou roku 1948, která se řadí mezi zmíněných několik málo čokoládoven na světě, které vyrábějí svou čokoládu přímo z kakaového bobu. Tato fenomenální čokoládovna vznikla tak, že Michelovi rodiče March a Marcelle začali vyrábět čokoládu ve své domácí kuchyni pro cukrárnu, kterou v té době vlastnili a kde byl Michel učněm.

V současnosti řídí Michel Cluizel spolu se svým synem a dvěma dcerami čokoládovnu, která má 200 zaměstnanců a zachovává tradiční postupy při výrobě čokolády. Například veškeré zdobení a polévání čokoládových výrobků se provádí výhradně ručně. Jejich produkty nenaleznete v běžné síti supermarketů, ale pouze ve specializovaných prodejnách, kde jsou zaručeny perfektní skladovací podmínky, aby byla zachovaná vynikající kvalita. 

Michel Cluizel si nechal patentovat ochrannou známku „Noble Ingredients“ (vznešené suroviny), což znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoliv příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo řepného, přírodní Burbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sojový lecitin ani umělá aromata a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů, některé dokonce v biokvalitě. Čokolády Michel Cluizel získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. 

  

Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední a vyhlášené kakaové plantáže po celém světě, se kterými navazuje úzkou spolupráci, platí pěstitelům nadstandardní ceny - takzvaný Fair trade a dohlíží na celý proces zrání a sklizně, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita kakaových bobů.

V současné době pracuje Michel Cluizel s kakaovými boby ze sedmi plantáží z oblastí: Santo Domingo,Venezuela, Svatý Tomáš, Madagaskar(2x), Papua Nová Guinea(2x).

Kompletní srovnání těchto „jednoplantážních“ čokolád najdete v unikátních výrobcích označených „Les 1ers Cru de Plantation“. Plantážní čokolády Mangaro Lait, Mangaro Noir (Madagaskar) a Maralumi Noir (Papua Nová Guinea) získaly několik prestižních ocenění.

Zpět na výpis
Interaktivní výběr
Pomoc s výběrem+

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

1.8. 2019 - Degustace na téma - Burgundsko
15. 7. 2019

1.8. 2019 - Degustace na téma - Burgundsko

Zveme vás na ochutnávku vín s podtitulem Pěkný tucet z Burgundska. Projdeme křížem krážem tuto vinařskou oblast a ochutnáte 6+6 vín, pěkně na půl červená a bílá. K vínům jsme pro vás připravili lákavé menu, kde nebudou chybět ani šneci po burgundsku.

13.8. 2019 - Vína severní i jižní Rhôny
15. 7. 2019

13.8. 2019 - Vína severní i jižní Rhôny

Zveme vás na příjemnou letní degustaci vín z oblasti Vallée du Rhône. Čeká vás bohatá skladba vín umožňující skvělé srovnání terroirů i mikroklimatických zákoutí řeky Rhôny včetně pohoštěni, naladěného speciálně k těmto vínům.

28.8.  2019 - Vína z údolí řeky Loiry
15. 7. 2019

28.8. 2019 - Vína z údolí řeky Loiry

Zveme vás na poslední prázdninovou degustaci tentokrát se přeneseme k řece Loiře od centrálního masivu až po Nantes. Připomeneme si vína z věhlasných vinic jako jsou Pouilly-Fumé, Sancerre, Menetou Salon, Reuilly, Valencay, Touraine, Vouvray, Saumur, Anjou, Muscadet de Sévre et Maine a Muscadet Côtes de Granlieu. K vínům jsme jako vždy napárovali bohaté menu.

12.9. 2019 - Vína z regionu Languedoc-Roussillon
15. 7. 2019

12.9. 2019 - Vína z regionu Languedoc-Roussillon

Od bílých elegantních vín až po hutná červená. Tento region plný slunce skrývá velmi široké spektrum co do charakteru vyráběných vín. Přijďte se přesvědčit o hloubce vín z hor i údolí. Čeká vás také bohaté pohoštění vyladěné na míru k degustačnímu menu.

KAM DÁL?