Château La Mothe du Barry, Bordeaux Clairet AOC BIO, Joel Duffau

Francouzské víno Château La Mothe du Barry, Bordeaux Clairet je vyrobené z odrůdy Merlot. Svěží ovocnost s příjemnou mineralitou a s pěknou strukturou.

Celý popis
Země původu vína: Francie
Oblast: Bordeaux
Apelace (či podoblast): Bordeaux Clairet
Producent (výrobce): Vignobles Joel Duffau
Odrůda (-y): Merlot
Druh vína: Suché
Barva: Růžové
Ročník: 2020
Objem: 0,75 l
329,00 Kč 271,90 Kč
Skladem
SKU
310027-020-075
SKLADEM> 6 KS
Růžové víno Château La Mothe du Barry, Bordeaux Clairet AOC BIO, Joel Duffau je vyrobené z odrůdy Merlot. Apelace Bordeaux Clairet vznikla v Bordeaux na intenzivní růžová vína z místních Bordeaux odrůd a její rozloha činí jen 700 ha. Vinice, odkud pocházejí hrozny pro toto růžové víno, se nacházejí v obci Naujean-et-Postiac, podloží je zde jílovito-křemičité, místy s příměsí vápence. Stáří vinných keřů je cca 15 let. Vinař Joël Duffau je již devátou generací a po studiu a mnoha stážích ve Francii, Kalifornii i ve španělském regionu Rioja se vrátil, aby na rodinném vinařství tvořil tradiční vína i vína za použití moderních technologií. Macerace probíhuá po dobu 48 hodin na slupkách. Vinifikace v nerezu bez přídavku síry.

Toto růžové víno zdobí intenzivní růžová barva vyzrálých malin. Vůně je plná, intenzivní a ve společnosti Dobrá vína nám připomíná tóny květin a červeného ovoce. Mezi ně stojí za zmínku jahody, třešně a maliny. Svěží ovocnost tohoto růžového vína se těsně propojuje s příjemnou minerální tóninou a s pěknou strukturou. Vše spolu dokonale harmonizuje k dokonalosti.

Víno je vhodné jako skvělý doplněk k masovým a rybím pokrmům na letních terasách, nebo jednoduše jako víno k sušeným francouzským, nebo italským uzeninám typu Prosciutto San Daniele, Jambon de Bayon nebo Occitane. Víno dokonale harmonizuje také se zeleninovými saláty, drůbeží, krevetami v různých úpravách, grilovaným masem a samozřejmě neopomeňme širokou škálu polotvrdých sýrů z různých koutů Francie. Ve společnosti Dobrá vína bychom k němu doporučili i terinu z uzeného lososa, nebo králičí pâté.

Ideální teplota pro servis tohoto růžového vína je 8–10 °C. Vhodnou sklenicí je kalich tulipánovitého tvaru s dostatečnou oxidační plochou.

Růžové víno Château La Mothe du Barry, Bordeaux Clairet AOC BIO, Joel Duffau není určené k archivaci. Víno doporučujeme degustovat mladé, v jeho živých projevech. Degustujte toto víno do 3 až 4 let od sklizně hroznů.
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Château La Mothe du Barry, Bordeaux Clairet AOC BIO, Joel Duffau
Vaše hodnocení
DOBRÁ VÍNA s.r.o. © 2021 Všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v GetReady s.r.o.