Barolo DOCG, Monrobiolo di Bussia
Italské víno Barolo Monrobiolo di Bussia je červené víno širokou aromatickou škálou ovocných tónů. Toto suché víno je plné, s harmonickým projevem.
Celý popis
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Piemonte |
Apelace (či podoblast): | Barolo |
Producent (výrobce): | Bric Cenciurio |
Odrůda (-y): | Nebbiolo |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Červené |
Ročník: | |
Objem: | 0,75 l |
Toto červené italské víno je naprostou noblesou vinaře Carla Sacchetta, který je dlouho letitým přítelem společnosti Dobrá vína. Vinice byla vysazena v roce 1960 s roční produkcí 2000 láhví. Pro výrobu tohoto vína je použitá odrůda Nebbiolo.
Z důvodu macerování vína, které je 25-30 dní, víno získává velmi tmavou barvu. Vůni dominuje široká škála ovocných tónu. Jsou jimi ovocné džemy, povidla a černý rybíz. Chuti převažuje velmi přezrálé červené ovoce. Příjemné tóny kvalitní tmavé čokolády tvoří z konzumace tohoto červeného vína dokonalý požitek. Víno je suché, hutné, a působí harmonicky.
Pro vhodné párování vína s pokrmy se nechte inspirovat Piedemontskými recepty. Víno používejte při přípravě tmavých mas na kořenovém základu. Chutě se také budou krásně doplňovat při servisu vyzrálých sýru, nebo ušlechtilé uzeniny s lanýži nebo čerstvých italských baget s černými olivami.
Víno má krásný projev při teplotě servisu kolem 17–18 °C. Zážitek z degustace podpořte vinnou sklenicí s objemem větším než 650 ml, dostatečně velkou oxidační plochou a uzavřenějším tvarem.
Archivaci doporučujeme 8–10 let. Víno však můžete nechat zrát až 30 let.
Napište svou recenzi