Barbera d´Alba DOC
Italské víno Barbera d´Alba z vinařství Bric Cenciurio je červené víno vyrobené z odrůdy Barbera. Suché víno s bohatou aromatikou a komplexní chutí.
Celý popis
Země původu vína: | Itálie |
Oblast: | Piemonte |
Apelace (či podoblast): | Barolo |
Producent (výrobce): | Bric Cenciurio |
Odrůda (-y): | Barbera |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Červené |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0,75 l |
Červené víno Barbera d´Alba z italského rodinného vinařství Bric Cenciurio je vyrobené z odrůdy Barbera, která je druhou nejrozšířenější odrůdou regionu Piemontu v Itálii. Jejich vinice se nacházejí v obci Magliano Alfieri a průměrný věk vinné révy je 30 let. Konkrétně hrozny pro toto červené víno jsou z vinic, které jsou považované za nejlepší, mají jižní expozici a leží v nadmořské výšce 220-300 metrů nad mořem. Podloží je převážně písčité. Toto italské víno zrálo po dobu 6 měsíců z 80 % v nerezových tancích a ve 20 % v dubových sudech v druhém a třetím využití. Barva tohoto červeného italského vína je tmavě fialová s odstínem rubínu. Vůně jsou velmi intenzivní s tóny červeného i černého bobulovitého ovoce a džemu. Ovocné tóny vůně jsou příjemně propojené s tóny koření. Chuť vína je jen jemně ovlivněna zráním vína v dubových sudech. Víno je suché, taniny harmonické a působí velmi příjemně ovocně.
Toto červené víno se hodí k vyzrálému hovězímu, kachnímu, nebo jehněčímu masu, obzvlášť pokud do základu použijete červené víno. Dobrým společníkem k tomuto červenému vínu budou i vyzrálé tvrdé sýry, nebo uzeniny. Ve společnosti Dobrá vína bychom k němu doporučili delikátní francouzské kachní pâté, nebo jehněčí terinu.
Ideální teplota pro servis tohoto vína je 18–20 °C. Vyšší teplota vína umožní uvolnit širokou škálu aromatických projevů. Vhodná sklenice na víno je ta s minimálním objemem 700–800 ml. Toto italské červené víno Barbera d´Alba můžete archivovat ve vinném sklepě po dobu 6–8 let.
Napište svou recenzi