Anjou AOC, Les Monts BIO
Francouzské víno Le Monts Ajou AOC je bílé víno vyrobené z odrůdy Chenin Blanc v BIO produkci. Suché víno rafinovaných chutí a minerálním základem.
Celý popis
Země původu vína: | Francie |
Oblast: | Vallée de la Loire |
Apelace (či podoblast): | Anjou |
Producent (výrobce): | Domaine de Juchepie |
Odrůda (-y): | Chenin Blanc |
Druh vína: | Suché |
Barva: | Bílé |
Ročník: | |
Objem: |
Bílé víno Anjou Les Monts z malého vinařství Domaine de Juchepie je vyrobené z odrůdy Chenin Blanc v apelaci Anjou, ve vinařské oblasti údolí řeky Loiry. Cuvée les Monts je pojmenované podle blízké vesničky Mont. Podloží vinic je tvořeno pískovcovou břidlicí. Toto bílé francouzské víno je vyrobené v biodynamické produkci a zrálo sur lies (na ušlechtilém jemném kvasném sedimentu) po dobu11 měsíců v dubovém sudu. Víno je vyrobené BIO produkci.
Toto francouzské víno zdobí jiskřivě žlutá barva s jemným jantarovým odleskem. Vůně je intenzivní, lehce nasládla s tóny lučních květů a rozkvetlé louky s rafinovaností včelího medu. Víno se neustále otevírá a nutí nás k opětovnému napití. Chuť je plná a extraktivní s nuancemi žlutého kompotované ovoce a exotického koření. Závěr vína je minerální a nečekaně dlouhý s delikátním kouřovým až lehce dýmovým podtextem.
Toto bílé víno se dobře snoubí s paštikami a galantinami, pečenou drůbeží, rybími pokrmy, zapečenými zeleninovými pokrmy, italskými těstovinami a širokou škálou sýrů nejen z kravského mléka. Ve společnosti Dobrá vína doporučujeme k tomuto bílému vínu delikátní francouzskou lososovou terinu, nebo slepičí rillettes.
Ideální teplota pro servis tohoto francouzského vína je 14–16 °C. Vhodná sklenice na víno je větší kalich tulipánovitého tvaru.
Bílé víno Anjou Les Monts bio můžete archivovat až 6–10 let ve Vašem vinném sklepě.
Napište svou recenzi