Měna: | Euro
nepřihlášenpřihlásitzaložit účet ]

Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína

Čokoláda Michel Cluizel

Čokoláda Michel Cluizel

Čokoláda Michel Cluizel

Výjimečná čokoláda pro náročné konzumenty - Michel Cluizel depuis 1948

Michel Cluizel

Aktuální nabídku produktů čokolády Michel Cluizel vám rádi zašleme na váš e-mail. V případě zájmu o ceník pište na hana@dobravina.cz nebo volejte: 733 660 876, 271 961 344 
 

Čokoláda Michel CluizelPokud máte rádi čokoládu, tak jsme pro Vás přichystali opravdový skvost a po jejím ochutnání možná zjistíte, že jste vlastně ještě nikdy v životě pravou čokoládu nejedli. 

Výroba čokolády má dlouhou historii a je velké umění produkovat kvalitní čokoládu, kterou lze degustovat a vychutnávat stejně jako velká vína. Čokoláda nese označení 1er Cru jako víno a jednotlivé plantáže se velmi výrazně liší v chuti. Bohužel většina i velmi drahé běžně prodávané čokolády je vyrobena významnými producenty z kakaové hmoty produkované velkými společnostmi, které neberou ohled na aroma jednotlivých kakaových bobů z různých lokalit, ale pouze na velikost a zdraví plodu. Filozofie produkce kvalitní čokolády a vína je opravdu v mnohém velmi podobná. Neobejde se bez pečlivé a láskyplné práce již na vinici resp. plantáži. 

Dovolujeme si Vám představit výjimečnou francouzskou rodinnou čokoládovnu z jižní Normandie - Michel Cluizel - založenou roku 1948, která se řadí mezi zmíněných několik málo čokoládoven na světě, které vyrábějí svou čokoládu již od samého počátku, to znamená z kakaového bobu. Tato fenomenální čokoládovna vznikla tak, že Michelovi rodiče March a Marcelle začali vyrábět čokoládu ve své domácí kuchyni pro cukrárnu, kterou v té době vlastnili a kde byl Michel učněm. V současnosti řídí Michel Cluizel spolu se svým synem a dvěma dcerami čokoládovnu, která má 200 zaměstnanců a zachovává tradiční postupy při výrobě čokolády. Například veškeré zdobení a polévání čokoládových výrobků se provádí výhradně ručně. Jejich produkty nenaleznete v běžné síti supermarketů, ale pouze ve specializovaných prodejnách, kde jsou zaručeny perfektní skladovací podmínky, aby byla zachovaná vynikající kvalita. 
 
Michel Cluizel si nechal patentovat ochrannou známku „Noble Ingredients“ (vznešené suroviny), což znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoliv příměsí rostlinných tuků, třtinový cukr místo řepného, přírodní Burbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sojový lecitin ani umělá aromata a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů, některé dokonce v biokvalitě.
 
Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední a vyhlášené kakaové plantáže po celém světě, se kterými navazuje úzkou spolupráci, platí pěstitelům nadstandardní ceny - takzvaný Fair trade a dohlíží na celý proces zrání a sklizně, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita kakaových bobů. V současné době pracuje Michel Cluizel s kakaovými boby ze sedmi plantáží z oblastí: Santo Domingo,Venezuela, Svatý Tomáš, Madagaskar(2x), Papua Nová Guinea(2x).
 
Kompletní srovnání těchto „jednoplantážních“ čokolád najdete v unikátních výrobcích označených „Les 1ers Cru de Plantation“. Plantážní čokolády Mangaro Lait, Mangaro Noir (Madagaskar) a Maralumi Noir (Papua Nová Guinea) získaly několik prestižních ocenění.
 
Čokolády Michel Cluizel získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích.