Měna: | Euro
nepřihlášenpřihlásitzaložit účet ]

Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína

           Dobrá Vína > Víno a jídlo > Zvěřina

Zvěřina

Plátky růžového filetu ze srnčího hřbetu v silné brusinkové šťávě s pečenými bramborovými šiškami a celerovým pyré

Suroviny pro 2 osoby:
280 g  srnčího  hřbetu
50 g hladké mouky  
200 g brambor     
20 g bramborového škrobu
200 g celeru               
20 g Máslo
100 g mrkev e             
2 lžíce brusinkového džemu        
100g petržele
100g cibule              
slunečnicový olej, divoké kořeni, sůl, pepř
 
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a škrob. Z těsta rozválíme malé válečky, které uvaříme. Polovinu celeru uvaříme a rozmixujeme ho s máslem a solí na jemný krém. Kořenovou zeleninu orestujeme na oleji s cibulí do tmava. Maso opečeme na pánvi a vložíme do trouby na požadovaný stupeň propečení. Pak maso vyjmeme, pánvičku lehce zalijeme vodou, odvaříme napečené části masa a přelijeme do základu. Přidáme brus. džem, koření  a povaříme. Poté přecedíme a dochutíme solí a pepřem.
Tip: Místo srnčího můžeme použít dančí hřbet.