Suroviny pro 2 osoby:
280 g srnčího hřbetu
50 g hladké mouky
200 g brambor
20 g bramborového škrobu
200 g celeru
20 g Máslo
100 g mrkev e
2 lžíce brusinkového džemu
100g petržele
100g cibule
slunečnicový olej, divoké kořeni, sůl, pepř
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a škrob. Z těsta rozválíme malé válečky, které uvaříme. Polovinu celeru uvaříme a rozmixujeme ho s máslem a solí na jemný krém. Kořenovou zeleninu orestujeme na oleji s cibulí do tmava. Maso opečeme na pánvi a vložíme do trouby na požadovaný stupeň propečení. Pak maso vyjmeme, pánvičku lehce zalijeme vodou, odvaříme napečené části masa a přelijeme do základu. Přidáme brus. džem, koření a povaříme. Poté přecedíme a dochutíme solí a pepřem.
Tip: Místo srnčího můžeme použít dančí hřbet.