Suroviny pro 2 osoby:
180 g vepřové panenky
180 g kuřecích prsou
180 g hovězí roštěné
50 g cibule
80 g anglické slaniny
400 g rajčat
2 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce olivového oleje
40 g šalotky
6 lžic vinného octa
1 lžíce krystalového cukru
Koriandr, sůl, čerstvě mletý pepř, hořčičná semínka
Maso nakrájíme na menší špalíčky a naložíme do směsi bylinek a hoř. semínek. Potřeme olejem a 2hod. mari-nujeme. Cibulku nakrájíme na měsíčky, papriku a slaninu na kostičky a střídavě napíchneme na špíz.
Rajčata nakrájíme na kostičky, šalotku a pažitku najemno a smícháme s octem, oliv. olejem, solí, mletým pepřem a zamícháme. Rozpálíme pánev a špíz opečeme dozlatova. Přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme 4min. dozrát. Přidáme rajčatový salát a přelijeme olivovým olejem.
Tip: Maso marinujte přes noc. Lépe nasaje chuť bylinek.
vepřové řízky z kýty nebo kotlety
hladká mouka
máslo
kuřecí vývar
olivový olej
sůl
tradiční balsamický ocet
Maso nakrájejte na tenké plátky a zlehka obalte v mouce a usmažte na olivovém oleji a kousku másla. Plátky masa odložte do vyhřáté trouby. Z pánve slejte olej a nalejte na ni 2-3 čajové lžičky tradičního balsamického octa a trochu kuřecího vývaru. Povařte a můžete servírovat. Ideální příloha - čerstvý zeleninový salát.
600 g vepřové panenky
400 g šunky
drcený pepř
4 lžíce oleje
sůl
2 - 3 zelené papriky
velká cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky koňaku
100g uzeného sýru
Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na ¨5 cm silní medailonky velmi lehce je po obou stranách naklepeme. Pak každý medailonek po obvodu obalíme plátkem šunky a pevně převážeme provázkem. Osolíme a opepříme. Papriky a cibuli nakrájíme na nudličky. Zeleninu položíme na dno zapékací mísy. Medailonky nejprve zprudka opečeme na pánvi na části rozpáleného oleje, pak přendáme na zeleninu a pokapeme výpekem. Přidáme koňak a utřený česnek. Zapékáme asi 15 minut při teplotě 180 °C a před koncem posypeme uzeným sýrem. Podávat můžeme s vařenými či restovanými bramborami.
Doporučujeme:
Rully 1-er Cru Gresigny
Verdus
Chorey Les Beaune
Saint Joseph " Lyseras "
Chcete vědět, které víno se hodí k vašemu oblíbenému jídlu z vepřového masa? Neváhejte a napište nám váš recept a my vám poradíme. Své recepty zasílejte na hana@dobravina.cz.