Měna: | Euro
nepřihlášenpřihlásitzaložit účet ]

Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína

           Dobrá Vína > Víno a jídlo > Sladká jídla

Sladká jídla

Šneci z křehkého vanilkového těsta se zelenými jablky Granny Smith a máčenými rozinkami s příchutí rumu  

Suroviny pro 2 osoby:
300 g  plundrového těsta
50 g rozinek
2 jablka
0,04 l Rumu
1 vejce  
1 lžíce hnědého cukru
skořice podle chuti
 
Plundrové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme cukrem, rozinkami namočenými v rumu a nastrouhaným jablkem se skořicí. Zamotáme na váleček a nakrájíme na silnější části, které položíme na pečící papír a pečeme v troubě při 175°C několik minut dozlatova.
Tip: Místo rozinek,cukru, jablek a rumu můžeme použít šunku a sýr jako slanou verzi.
 
K tomuto pokrmu doporučujeme: bílé víno Monbazillac AOC Domaine de Montlong
 
 
 

Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta s pravým marcipánem a jemnou zakysanou smetanou ochucenou vanilkou

Suroviny pro 2 osoby:
250g plnotučného tvarohu             
1 vejce
50 g mouka    
20 g vanilkového cukru
8  jahod
50 g marcipánu
1 vanilkový lusk    
40 g cukru
125 g zakysané smetany      
30 g ořechů
sůl
 
Spojením tvarohu, van. cukru, vajec a mouky vytvoříme těsto, Omyté jahody obalíme v marcipánu, který jsme rozváleli na tenkou placku. Pak jahody zabalíme do těsta a krátce uvaříme 5 - 7 min. podle velikosti. V průběhu vaření knedlíčků spojením zakysané smetany a vanilky získáme lahodnou vanilkovou omáčku. Opražíme ořechy a zasypeme je cukrem - počkáme až se cukr rozpustí a ztmavne. Přelijeme na plech s pečícím papírem a necháme zchladnout. Po zchladnutí karamel s ořechy nasekáme nožem na jemný griliáš a servírujeme.
Tip: Místo tvarohového těsta lze použít i kynuté těsto.
 
K tomuto pokrmu doporučujeme: bílé polosladké víno:  Chateau les Fontenelles Cotes de Bergerac AOC