Měna: | Euro
nepřihlášenpřihlásitzaložit účet ]

Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína

           Dobrá Vína > Víno a jídlo > Králičí maso

Králičí maso

Králičí stehno na smetaně s šunkovo-liškovou rýží a omáčkou z červených paprik

Suroviny pro 2 osoby:
2    králičí stehna       
1 ks šalotky
150 g kořenové zeleniny       
1 ks červené papriky
140 g rýže       
40 g lišek     
2 plátky šunky od kosti       
2 dl smetany
30 g    másla       
10 g    hladké mouky
1dl    bílého vína     
Slun.olej, bob.list, chilli, Nové koření, tymián,petrželka, mletý pepř a paprika, sůl

Na kostky nakrájíme koř. zeleninu, šalotku a orestujeme na oleji, přidáme osolená a opepřená stehna, která zaprášíme paprikou. Po opečení stehen ze všech stran zalijeme trochou vody, přidáme koření a dusíme do měkka. Do uvařené rýže přidáme orestované lišky, ochutíme solí a nasekanou petrželí. Po změknutí stehna vyjmeme, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou. Omáčku přepasírujeme a zjemníme máslem. Tip: Králičí stehna můžeme prošpikovat špekem pro výraznější chuť celého pokrmu.
 
K tomuto pokrmu doporučujeme: bílé víno Pouilly-Fuissé AOC Vignes Blanches Domaine Thibert

 

 

Pečený králičí hřbet na variaci z listů sladkých salátů s makovým bílým chlebem a praženými vlašskými ořechy

Suroviny pro 2 osoby:
240 g    králičího vykoštěného hřbetu 
15 g    cukru
Salátové listy dle chuti              
1 ks    vejce
35 g     vlašských ořechů     
1 lžička bílého vinného octa
1 lžíce balsamického octa   Doporučujeme Balsamické octy z naší nabídky
Bílý chléb s mákem
Olivový olej      
Sůl, čerstvě mletý pepř             
 
Začneme opečením vlašských ořechů na pánvi bez tuku.
Po zbarvení oříšků dohněda odložíme do misky stranou a ve stejné pánvi opečeme na oleji osolený králičí hřbet. Omyté natrhané salátové listy ochutíme emulzí vytvořenou smícháním olivového oleje, bílého vinného octa, balsamika a cukru. Do středu hlubokého talíře servírujeme ochucené salátové listy, posypeme je vlašskými ořechy, uvařeným a nasekaným vejcem. Nakonec položíme teplý králičí hřbet a opepříme.
Tip: Místo králičího masa můžeme použít kuřecí prsa.
 
K tomuto pokrmu doporučujeme: bílé víno Verdus VdP de Côtes de Thongue Domaine Boyer