Měna: | Euro
nepřihlášenpřihlásitzaložit účet ]

Dobrá Vína - víno, eshop, prodej, obchod, moravská, francouzská vína - Dobrá Vína

           Dobrá Vína > Víno a jídlo > Jehněčí maso

Jehněčí maso

Pečený jehněčí hřebínek pod bylinkovou krustou se zeleným chřestem a krémem z čerstvé majoránky

Suroviny pro 2 osoby:
340 g jehněčího hřebínku
220 g brambor
50 g másla 
0,1 l smetany
10 ks zeleného chřestu
10 g hladké mouky  
1 lžíce strouhanky     
3 lžíce slunečnicového oleje   
2 g majoránky        
sůl, pepř, tymián, rozmarýn


Krém připravíme jako bramborovou kaši, ale přidáme do ní čerstvou majoránku a smetanu. Zelený chřest ze dvou třetin od spodní části oloupeme, spaříme 30s ve vroucí vodě a zchladíme. Do strouhanky vložíme část másla a nasekaný rozmarýn, rukou mícháme až vytvoříme těsto, které rozválíme a po ztuhnutí v lednici vykrojíme obdélník, který po upečení jehněčího masa ze všech stran, opepření a osolení vložíme navrch a dopečeme v troubě. Na másle orestujeme chřest a z výpeku masa pomocí mouky, zbylého másla a vody vytvoříme šťávu.          
Tip: Místo chřestu lze použít růžičkovou kapustičku.

K tomuto pokrmu doporučujeme: bílé víno Rully 1er Cru Gresigny – Domaine Michel Briday